Bemutatkozás

Az egyesület története

A LAGUNA Táncklubot 1995. márciusában alapítottuk Székesfehérváron. Célunk volt, hogy minél szélesebb körben megismertessük a standard és a latin-amerikai táncokat, és lehetőséget biztosítsunk e táncok elsajátítására minden korosztály számára. Továbbá edzési és versenyzési lehetőséget kívántunk nyújtani a táncsport iránt érdeklődő gyerekeknek és fiataloknak.

Az utánpótlás nevelése mellett nagy hangsúlyt helyezünk a versenyzők képzésére. 1996. decemberében – a Sporttörvény előírásait követve – megalakult a Laguna Kulturális és Táncsport Egyesület. Jelenleg D, C és B osztályos versenyzőink vannak. Táncverseny rendezésére 2001-ben vállalkoztunk először. Ezt követően négy éven át egyesületünk rendezte meg a „C” Osztályos Országos Bajnokságot. 2005-ben és 2007-ben pedig a "B" Országos Bajnokságot rendezhettük meg Székesfehérváron.

Táncklubunk 8 éve áll kapcsolatban a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolával, így minden fiatal, aki nálunk táncol, az alapfokú művészetoktatás keretében minősítő bizonyítványt kap. Rendszeresen szervezünk tánctanfolyamokat felnőttek részére is.

Az elmúlt 12 év alatt a Laguna Táncklub szerves része lett Székesfehérvár kultúrális és sportéletének. Ezt bizonyítják a felkérések és az, hogy egyre több cég nyújt támogatást versenyeink szervezéséhez, egyesületünk működéséhez.

Fő támogatóink a székesfehérvári székhelyű LÁSZLÓVILL Kft., az AV SOFT Bt.

Edzéseinket és tanfolyamainkat a MÁV Művelődési Házban tartjuk. Ide várjuk mindazokat a gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket, aki szeretnék ezt a lenyűgöző szépségű sportágat űzni és azokat is, akik egyszerűen „csak” szeretnének megtanulni táncolni.

A táncklub profilja

- Versenytánc oktatás, táncospárok versenyeztetése
- Utánpótlás nevelés
- Versenyrendezés
- Tánciskolai képzés minden korosztály számára
- Bemutató műsorok, nyitó táncok, fellépések vállalása
- Egyéni és kiscsoportos oktatás, magánórák vállalása
- Táncestek, bálok szervezése
- Illem és etikett oktatás

Szilner Tibor
művészeti vezető, táncpedagógus

Szilnerné Györe
egyesületi elnök, táncpedagógus